Ultralyd Kjeveledd

Fantastisk
Les mer
For første gang føler jeg at en lege virkelig tar meg alvorlig, sender meg videre når det trengs. Har aldri hatt en bedre lege
EN FANTASTISK LEGE
Les mer
Så takknemlig for at vi fant frem til denne legen, han er bare utrolig dyktig, så oppdatert på faget og med en fantastisk personlighet, tar han seg god tid og ser pasienten. Jeg anbefaler virkelig denne legen.
Grundig og kunnskapsrik
Les mer
En svært dyktig lege. Han er kunnskapsrik, grundig. Viktigst av alt er at denne legen tar seg tid. Ikke minst så henviser han videre og følger grundig opp. Dette er livsviktig. Mange leger er ikke like gode på dette. Han lytter og lett å prate med. Eg er privilegert, heldig og ekstremt takknemlig som har en så dyktig fastlege.

Smerter eller ubehag i kjeveledd?

Kjeveleddet ligger like under overflaten og kan lett vurderes ved hjelp av Ultralyd.

Kjeveleddet er et ledd der det oppstår høyt trykk ved tyggemekanismen . I noen tilfeller kan menisken som sitter fast til kjevebenet løsne eller brusken kan bli slitt. Også revmatisk sykdom kan ramme dette leddet. Ved Ultralyd vil en i slike tilfeller se økt væskemengde i leddet, og/eller økt blodåreaktivitet i relasjon til leddkapselen.

Smerter i ansiktet og øreregionen kan ha sitt utspring i kjeveleddet

De tre vanligste forklaringene på kjevesmerter er:

  • Muskelsmerter smerte og feil bruk, første og fremst i tyggemuskulaturen – som er den dominerende årsaken
  • Brusken løsner fra beinet i kjeveleddet
  • Kjeveleddsslitasje av leddbrusken

Hos oss kommer du raskt til undersøkelse av dine symptomer. Vi har kort ventetid og bruker god tid for å gi den en grundig ultralydundersøkelse.

Kort ventetid, ingen henvisning nødvendig

Vår lege Halvard Martin Aag har siden 1999 brukt ultralyd som et viktig diagnoseverktøy i sin praksis, og gjennomfører årlig nærmere 1500 ultralydundersøkelser.

Kom når det passer deg

Vi har fleksible åpningstider – kort ventetid, og strekker oss langt for å møte dine behov som pasient. Du trenger ingen henvisning for å bestille time hos oss.