Ultralyd av bryst

Fantastisk
Les mer
For første gang føler jeg at en lege virkelig tar meg alvorlig, sender meg videre når det trengs. Har aldri hatt en bedre lege
EN FANTASTISK LEGE
Les mer
Så takknemlig for at vi fant frem til denne legen, han er bare utrolig dyktig, så oppdatert på faget og med en fantastisk personlighet, tar han seg god tid og ser pasienten. Jeg anbefaler virkelig denne legen.
Grundig og kunnskapsrik
Les mer
En svært dyktig lege. Han er kunnskapsrik, grundig. Viktigst av alt er at denne legen tar seg tid. Ikke minst så henviser han videre og følger grundig opp. Dette er livsviktig. Mange leger er ikke like gode på dette. Han lytter og lett å prate med. Eg er privilegert, heldig og ekstremt takknemlig som har en så dyktig fastlege.

Bryst

Kuler inne i brystene som kjennes, sårhet på brystvortene eller hudforandringer og inndragninger i huden bør raskt undersøkes .

Langt de fleste kuler i brystet er godartede. 85% av kvinnene finner kulen selv. Er den hyppigste kreftformen av alle og den nest hyppigste årsaken til kreftdød blant kvinner. Hver 13. norske kvinne får brystkreft (livstidsrisiko er 8%).

Ultralyd kan skille solide masser fra cyster (som utgjør 25% av alle brystlesjoner). Ultralyd angis å ha en sensitivitet på 89% og en spesifisitet på 78% på å oppdage unormale funn hos symptomatiske kvinner. Residiverende eller komplekse cyster kan være uttrykk for underliggende malignitet/kreft og krever videre utredning. Ultralyd er mer sensitiv enn mammografi når det gjelder å påvise lesjoner hos kvinner med tett brystvev. Skiller godt mellom benigne og maligne fortetninger. Er bedre enn mammografi i diagnostikken av benigne kjennbare kuler.

Alle unormale funn i brystvev skal henvist til spesialistundersøkelse på sykehus. Der blir det gjort ny ultralyd, mammografi, MR og det blir tatt vevsprøver av forandringen. 

Kort ventetid, ingen henvisning nødvendig

Vår lege Halvard Martin Aag har siden 1999 brukt ultralyd som et viktig diagnoseverktøy i sin praksis, og gjennomfører årlig nærmere 1500 ultralydundersøkelser.

Kom når det passer deg

Vi har fleksible åpningstider – kort ventetid, og strekker oss langt for å møte dine behov som pasient. Du trenger ingen henvisning for å bestille time hos oss.