Ultralydundersøkelse av Organ og ledd

Smerter i ledd, skuldre, knær eller ankler?

Fantastisk
Les mer
For første gang føler jeg at en lege virkelig tar meg alvorlig, sender meg videre når det trengs. Har aldri hatt en bedre lege
EN FANTASTISK LEGE
Les mer
Så takknemlig for at vi fant frem til denne legen, han er bare utrolig dyktig, så oppdatert på faget og med en fantastisk personlighet, tar han seg god tid og ser pasienten. Jeg anbefaler virkelig denne legen.
Grundig og kunnskapsrik
Les mer
En svært dyktig lege. Han er kunnskapsrik, grundig. Viktigst av alt er at denne legen tar seg tid. Ikke minst så henviser han videre og følger grundig opp. Dette er livsviktig. Mange leger er ikke like gode på dette. Han lytter og lett å prate med. Eg er privilegert, heldig og ekstremt takknemlig som har en så dyktig fastlege.

Anmeldelser hentet fra legelisten

Slik bruker vi ultralyd i undersøkelser av symptomer

Ultralyd er en treffsikker måte å avdekke skader og problemer i alle ledd på kroppen. Vi bruker også ultralyd til sjekk av organer.

En ultralydundersøkelse kan være med på å avdekke eventuelle sykdomstilløp – Dersom vi i forbindelse med konsultasjonen finner sykdom, eller mistenker sykdom ut i fra sykdomshistorien, blodprøver og eller ultralydundersøkelse, blir alle henvist til spesialist fra vår klinikk. Vår klinikk vil bidra til rask utredning av sykdomsfunn ved å henvise videre til spesialistundersøkelse på sykehus og spesialistundersøkelse utenfor sykehus. 

Spesialist i allmennmedisin og fastlegen Halvard Martin Aag, bruker ultralyd som en del av diagnostiske verktøy når sykdom i kroppen mistenkes ut i fra pasientens sykehistorie, klinisk undersøkelse (vanlig legeundersøkelse) og laboratoriefunn.

Versatile Helse tilbyr også tidlig ultralyd i svangerskap, ta kontakt med oss hvis du har spørsmål rundt dette.

Ultralyd undersøkelse

Enkelt organ sjekk brukes når symptomer eller plager viser til spesifikke områder på kroppen. Dette kan være smerter i skulder, kne eller mage. Da vil vi bruke ultralyd direkte på det aktuelle organet eller kroppsdel. Vi starter alltid med en konsultasjon for å avklare problemstillingen før vi går igang med ultralydundersøkelsen.

Pasienten undersøkes vanligvis liggende på rygg og i sideleie. Gel brukes for å gi kontakt mellom ultralydhodet og huden. Under undersøkelsen vil pasienten av og til bli bedt om å holde pusten for å sikre best mulig innsyn. Total undersøkelsestid er 15-45 min

Kort ventetid, ingen henvisning nødvendig

Vår lege Halvard Martin Aag har siden 1999 brukt ultralyd som et viktig diagnoseverktøy i sin praksis, og gjennomfører årlig nærmere 1500 ultralydundersøkelser.

Kom når det passer deg

Vi har fleksible åpningstider – kort ventetid, og strekker oss langt for å møte dine behov som pasient. Du trenger ingen henvisning for å bestille time hos oss.